Učenje nemačkog jezika online: Koja od ove 3 metode je najbolja?

Posted
učimo nemački jezik nivo a1

Motivacija nas pokreće ka nekom cilju. Ona nas navodi na određenu aktivnost. Bez motivacije i želje, učenje stranih jezika postaje mučenje. Usled nedostatka motivacije više nemamo energije, a ni volje da nastavimo učenje. Postajemo neuspešni, i sve što obavljamo izgleda traljavo i nekvalitetno. Da li želite da naučite jedan od vodećih svetskih jezika i da uvek budete motivisani? Da li želite da naučite nemački jezik, da dobijete novi posao ili povišicu, ili da putujete bez vodiča? Šta biste dali kada bih vam otkrio najbolju metodu za online učenje nemačkog jezika, koja podiže motivaciju?

Ako je vaš odgovor DA, nastavite da čitate jer imam rešenje koje će ostvariti sve vaše želje, ma koliko one komplikovane bile. Sproveo sam detaljno istraživanje kako bih pronašao najbolji mogući način za online učenje nemačkog. Pored aplikacija i online kurseva, otkrio sam i Lernelingu knjigu s online lekcijama za brzo učenje, koja može da vam pomogne da održite visok nivo motivacije.

učimo nemački jezik nivo a1

Kako najlakše naučiti nemački jezik?

Nakon što sam sa prethodnog radnog mesta otpušten kao tehnološki višak, već 18 meseci se borim da pronađem novi posao. Uprkos visokom obrazovanju i solidnom iskustvu u struci, svaka prilika mi je izmakla zbog jedne stvari – nepoznavanja nemačkog jezika.

Uvidevši da je po svemu sudeći poznavanje nemačkog jezika od presudnog značaja za dobijanje posla, odlučio sam da naučim ovaj svetski jezik. Međutim, već na samom početku se nametnulo pitanje kako najlakše naučiti nemački jezik.

Pošto su mi prilike izmicale ispred nosa, nisam sebi mogao da priuštim da čekam još 6 meseci kako bih na nekom kursu savladao barem osnovni nivo nemačkog jezika.

U cilju da što pre naučim nemački, morao sam da pronađem neka alternativna rešenja za kurs. Već u tom trenutku sam znao da je jedna od opcija i online učenje nemačkog jezika. Međutim, šta odabrati – aplikacije, online kurseve ili nešto treće? Odlučio sam da stavim na papir prednosti i mane ovih metoda, kako bih napravio što bolji izbor.

Koje su prednosti i mane metoda za online učenje nemačkog jezika?

Morao sam da dobro zavrnem rukave i pronađem sve prednosti i mane metoda za online učenje nemačkog jezika.

U početku su mi se aplikacije činile kao logično rešenje iz razloga što je mobilni telefon skoro uvek uz mene. Kada sam sve stavio na papir, došao sam do zaključka da one i nisu tako dobar izbor kako su se u početku činile.

Prednosti učenja nemačkog jezika pomoću aplikacija:

  • Možete da je koristite svuda,

  • Možete da vežbate kada kod poželite,

  • Omogućuje vam da čujete kako se reč koju učite izgovara na nemačkom.

učenje nemačkog jezika online

Mane ovakvog načina učenja:

  • Generisane i besmislene rečenice,

  • Bez detaljnih objašnjenja,

  • Zahtevaju poznavanje drugog stranog jezika (najčešće engleskog),

  • Ne daju uobičajene fraze ni situacije u kojima možete da ih koristite.

Slično kao i aplikacije, online kursevi isto tako imaju svoje prednosti i nedostatke. Najveća prednost ovakvog načina učenja jeste što polaznik može da uči kad mu najviše odgovara. S druge strane, najveća mana jeste što ova metoda zahteva određeno predznanje i korišćenje tehnologije.

Kako nemački naučiti bez muke?

S obzirom na to da prethodno istraživanje nije prošlo najbolje, nastavio sam potragu za odgovarajućom metodom. Vreme je odmicalo, a moja motivacija je postepeno iščezavala.

Prošlo je dva meseca, i mislio sam da nikad neću pronaći adekvatnu metodu za online učenje nemačkog jezika, i da ću na kraju ipak morati da se opredelim za kurs.

Bukvalno sam klonuo duhom. Počeo sam da verujem da je moja želja nerealna. U poslednjem trenutku sam se setio da je moj komšija pre godinu dana otišao u Nemačku. Morao sam da ga pitam kako je naučio nemački, i da li je pohađao kurs ili je koristio neku drugu metodu.

Potražio sam ga na društvenim mrežama i poslao sam mu poruku. Rekao mi je da nisam jedini koji mu se javio s istim pitanjem. Dosta ljudi iz naše ulice želi da ode u Nemačku, i redovno mu se javljaju za savet. Pitao sam ga koliko dugo je učio nemački i koju metodu je koristio. Njegov odgovor me je šokirao. Odgovorio mi je da je nemački učio samo 2 nedelje, i da je za to koristio samo jednu knjigu.

program za učenje nemačkog jezika

Da li je moguće tako brzo naučiti nemački za početnike?

Pored svih metoda i načina učenja nemačkog jezika, moj komšija se opredelio za jedan potpuno neobičan, ali po svemu sudeći uspešan način. Svoje znanje nemačkog jezika je stekao zahvaljujući knjizi Lernelingu. Ova interesantna knjiga namenjena za učenje nemačkog jezika mu je, po njegovim rečima, omogućila da ovaj strani jezik nauči za samo dve nedelje. Rekao mi je da je detaljno objašnjena, ali da uopšte nije teška za učenje, i da su lekcije prilagođene početnicima. Pošto komšija nije znao mnogo da mi kaže o ovom načinu učenja, morao sam da malo bolje istražujem pre nego što se odlučim za sledeći korak.

Nauči nemački za početnike!

Nemački za početnike – Da li je moguće naučiti jezik za 2 nedelje?

Snaga, motivacija i želja za učenjem su mi bili na izmaku. Saznanje da knjiga nije jedna od online metoda za učenje nemačkog jezika me je još više dotuklo.

Međutim, kada već nisam mogao da nađem odgovarajuću metodu, motivaciju sam pokušao da pronađem u brzini kojom se znanje stiče pomoću ove knjige.

Pobliže istražujući knjigu, otkrio sam da su same lekcije osmišljene i prilagođene čitaocima svih uzrasta na zaista specifičan način.

Na moju veliku sreću, saznao sam da je moguće učiti u pokretu jer su dostupne online lekcije kojima može da se pristupi u svakom trenutku.

U jednom tekstu se navodi da ova metoda pospešuje usvajanje novih znanja i da omogućuje učenje oko 200 reči dnevno. Zvučalo mi je previše dobro da bi bilo istinito. Nekada mi se čini da ne znam toliko reči iz maternjeg jezika.

Međutim, kako mi je nestajalo vremena, odlučio sam da isprobam ovu metodu i da svoju sudbinu prepustim u ruke ovoj knjizi.

Uverite se u brzo učenje nemačkog jezika na zvaničnoj stranici Lernelingu knjige!

online nemački jezik za početnike sa izgovorom

Bukvalno najbolja metoda za online učenje nemačkog jezika

Naručivši knjigu sam dobio pristup online lekcijama. Na prvi pogled nije delovalo ništa posebno, ali sam s vremenom uvideo da je komšija zaista bio u pravu.

Upijao sam reči kao sunđer. Svakodnevno sam usvajao nova znanja, a najbolja stvar je bilo to što ih do sutra nisam zaboravljao.

Već posle nedelju dana sam s lakoćom mogao da sročim i neke složene rečenice. Nakon druge nedelje sam se osećao kao pravi Nemac.

Koliko je moje znanje nemačkog jezika brzo napredovalo govori i to da se u nekim trenucima uhvatim kako razmišljam na nemačkom.

Konačno sam u svoj CV mogao da stavim da znam nemački. To mi je donelo nove razgovore za posao, a nakon 2 meseca i novi posao u jednoj inostranoj firmi koja svoje usluge i proizvode plasira na nemačko tržište.

Moja neizmerna zahvalnost je išla komšiji koji je sa mnom nesebično podelio recept za uspešno online učenje nemačkog jezika.

Isprobajte najbolju metodu za online učenje nemačkog jezika, i ovaj strani jezik savladajte bez poteškoća!